Problemhund
Har du problem med din hund?

Om du har problem av något slag med din hund, så kan vi hjälpa dig att lösa det.  Problem = det som du upplever som problem.

Hur går det till?

Vi träffas hemma hos dig (om du bor inom rimligt avstånd från Norrtälje) och gör en första utvärdering av problemet, ställer frågor, studerar hunden osv. Räkna med att det tar ca 1 1/2 - 2 timmar.

Om vi misstänker, då eller senare, att hunden har fysiskt ont någonstans, så måste du vara beredd på att låta veterinärundersöka den. Många problem beror nämligen på att hunden har ont. Hundar är dock specialister på att dölja sådant. Det är en gammal överlevnadsinstinkt.

Om det är så, då måste det åtgärdas först, innan vi kan börja träna.

Om hunden verkar helt frisk, då påbörjar vi träningen på en gång, vid första besöket.  Du får lära dig hur du skall göra och så träffas vi med uppföljningsbesök inom 1 - 2 veckor så ofta det behövs. Du måste också vara beredd på att jobba med klicker. Vi lär dig hur du skall göra.

Kostnad 500:-/timme

Har du frågor; ring 0176 - 26 93 31 eller 0708 - 66 93 31
eller maila; hakan@lydighund.nu eller britt@lydighund.nu

Läs gärna nedanstående referens

En sann mardröm!  (Historien om hur en mardröm kan förvandlas till den dröm det var tänkt)

Jag har alltid älskat hundar och fick min första hund för 4 år sedan då jag var 15 år. Innan dess hade jag hjälpt folk med sina hundar och även praktiserat och jobbat extra på ett hunddagis i nästan 2 år. Min första hund var väldigt rädd, osäker och dominant omplacering på 3 år.

Efter nästan 2 år med henne så bestämde jag mig för att jag ville börja tävla i freestyle och satsa på att komma upp i höga klasser. Detta är något som min hund varken var intresserad eller motiverad nog att göra. Därför bestämde jag mig för att skaffa en till hund. Jag letade genom massor av olika raser och bestämde mig tillslut för att jag skulle ha en Pumi då det är en aktiv och samarbetsvillig ras. Efter att träffat en uppfödare och fått träffa hundarna var jag såld.

Jag skulle få vänta i 8 månader på min valp. En dag efter jobbet 6 månader senare så fick jag ett samtal om en liten kille på 3 månader som var tvungen och flytta då hans ägare hade blivit dålig och inte längre kunde ta hand om honom. När jag fick hem min lilla kille dagen efter så märkte jag att han var väldigt nervös.  Just då tänkte jag inte så mycket på det och antog att flytten genom landet var jobbig för honom.

Månaderna gick och Mikksen (valpen) fortsatte sitt nervösa och livrädda beteende. Han slängde sig efter allt, kissade på sig, skällde, morrade och gömde sig. Det äckligaste som fanns var män och deras fötter. Jag gjorde allt jag hade lärt mig och fick tips slängda i ansiktet vad jag än gjorde och vart jag än stod. Mycket arbete gav tillslut en lite lugnare hund men inte mycket.

En dag var jag ute på landet hos min mormor. Vi var ute i trädgården och mormor skulle hämta en kratta då hon börjar gå får Mikksen panik och hugger tag i hennes ben vilket slutade med mycket blod en rädd mormor och en förstörd hund och matte.

 Jag började få höra av släkt och vänner att det här inte går att fixa den här hunden skulle avlivas den är inte frisk i huvudet. Hur mycket jag än inte ville höra de då han var helt underbar med mig. Jag började ge upp och se att det är en självklarhet att jag inte kan ha en hund som är farlig hur mycket jag än älskade honom så var han inte att lita på.

Jag ringde runt lite och fick se en annons när vi skulle handla där det stod om www.lydighund.nu. Jag tog numret och ringde till dom i desperation. För första gången så fick jag höra att dom var villiga och hjälpa mig. 3 dagar senare kommer dom hem till oss. Mikksen blev helt hysterisk och försöka fly, bita, gömma sig och strypa sig i kopplet. Jag var beredd på att dom skulle vända vid grinden men inte.

Efter 1 ½ timme med dom så låg Håkan (en av hundtränarna) på marken och pussades med Mikksen. Jag fick nu se hur jag skulle jobba med honom på rätt sätt. 1 vecka senare kunde människor prata med mig ute, Jag kunde ta hem besök för första gång sen han kom till mig, folk kunde gå förbi mig på gatan utan att han gjorde utfall. 

Idag ca 2 månader senare så har jag fått den tävlingshunden jag drömde om. Han kan gå i stan han kan gå lös i alla miljöer och skäller nästan aldrig. Det mest imponerande kom nu i saker på en och samma gång. En man stannade vid oss och jag förväntade mig ett utbrott men de kom aldrig. Mikksen gick fram och lät för första gången en främmande man röra honom utan rädsla.

Detta är mer än jag någonsin kunnat önska mig. Jag är jättestolt. Nu väntar jag bara på mer kurser hos dom för oss att gå på. 

Jag är så extremt tacksam för den hjälp jag fick av er att ord inte räcker till. En varm kram till er Håkan och Britt
Mvh
Elin Fredin och Mikksen, Stockholm och Norrtälje, Privat problemhundsträning, våren 2010


Tillbaka
Skriv ut