Grizzly på valpkurs
Vilka hundar kan gå kurs?
Är du osäker, om du kan gå kurs med din hund, läs vidare här

Är min hund för gammal för att gå kurs?
Jag har en liten hund, har ni kurser för små hundar?
Får alla hundar leka med varandra?

Frågorna är många. Det finns ingen hund som är för gammal för att gå kurs, såvida den är fysiskt frisk. Det går alldeles utmärkt att lära gamla hundar sitta.

Små hundar kan med fördel delta i kurser tillsammans med stora hundar. Det är alltid blandat små och stora hundar på våra kurser. Alla hundar skall hållas kopplade, så det är inget problem.

Unghundar kan delta tillsammans med gamla hundar, av samma skäl som ovan. Den äldsta hund som gått kurs hos oss var 10 år gammal. Hon fick lära sig klickerträning för första gången. Hon älskade det från första stund och det gick hur bra som helst.

Nej, hundarna får inte springa lösa och leka med varandra under kursen. Detta pga att det stressar hundarna för mycket, alla hundar gillar inte varandra, lek är oftast roligare än träning och det kan bli svårt att få hunden att fokusera på sin uppgift. 

Hundägarna skall inte betala pengar för att hundarna skall leka med varandra. Man går på kurs för att lära sig något.

När lektionen är slut är det upp till varje hundägare om de vill släppa sina hundar för lek eller inte. Då vet man också oftast, vilken hund man kan låta leka med vilken. Då blir också leken belöning för väl genomförd träning

De allra flesta hundar, oavsett ras eller ålder är lika mycket välkomna på våra kurser.

UNDANTAG: Pitbull, korsningar där pitbull ingår och varghybrider. Dessa har vi valt att INTE träna!


Tillbaka
Skriv ut