Lugnande signaler

Bild på boken, I samspråk med hunden  - lugnande signaler
Lär dig allt om hundens lugnande signaler

I samspråk med hunden – Lugnande signaler

Hur du enkelt kan börja använda lugnande signaler. I den här boken får du lära dig
• vilka de viktigaste lugnande signalerna är
• hur de används
• hur du kan lära dig att förstå din hund bättre
• att vara en bättre ledare för hunden

Hunden talar till oss hela tiden, men oftast uppstår det missförstånd. Vi förstår inte hundens språk. Den förstår inte vårt.

Hunden blir stressad när vi uppträder högljutt, aggressivt, använder våld, bestraffningar eller koppelryck. Den använder lugnande signaler för att lugna oss. Vi varken ser eller förstår. På sikt leder detta till olika typer av problembeteenden.

Du kan själv enkelt använda lugnande signaler. För att tala om att du är snäll, vänlig och vill hunden väl. Totalt finns det ett 30-tal lugnande signaler.

Baksidestext på boken

”I likhet med de flesta sinnrika uppfinningar lämnar Turids arbete med Lugnande signaler, läsaren undrande över varför ingen någonsin skrivit om detta tidigare. Det är jordnära, praktiskt och otroligt logiskt. Det enda problemet är att det är beroendeframkallande – jag har aldrig tidigare ägnat mig åt att studera hundar som gäspar! Detta är oumbärlig läsning för alla som jobbar med hundar”

Dr Gaille Perry / Veterinär, professor, dog trainer. Australien

”Den sociala dynamiken i en vargflock används ofta som modell för samspelet mellan hundar och mellan hund och människa. Jag har stött på hundfolk (och även en del vargfolk)som låst sig föreställningen att hög rang alltid vidmakthålls med aggressivitet, eller att underkasta sig. Det finns två problem med denna inställning. För det första tappas aggressioner lätt upp, och för det andra är valet mellan antingen tvångsdominans eller underkastelse inte det enda möjliga alternativet, för vare sig vargar, hundar eller människor.

Med det hon kallar ”lugnande signaler”, baserat på hunddjurens beteende, erbjuder Turid Rugaas, tränare och hundägare en annan möjlighet att försöka förbättra relationen mellan människor och deras hundar, liksom hundar emellan.”

Pat Goodman Wolf Park

Turid Rugaas har specialiserat sig på hundspråk, stress och aggressioner. Hon föreläser och har kurser över hela världen.

Författare: Turid Rugaas
ISBN: 91-973-079-9-4
Förlag: Hundens Förlag
53 sidor. Pocket

Beställ genom att fylla i formuläret nedan

Pris 165:-

30-dagar-pengarna-tillbaka garanti