Om oss

Håkan och Britt - Din Hundtränare i Roslagen HB
Britt och Håkan Nyman

Din Hundtränare i Roslagen HB

Håkan Nyman

Det är jag som är din hundtränare. Jag lär dig att träna din hund, så du får de resultat, du vill ha. Med väl beprövade och fungerande metoder.  Så att det roligt och motiverande för både dig och din hund. När du lär dig belöna positiva beteenden, kommer du att upptäcka hur roligt det är att träna.

Tvångsmetoder och straff är inte tillåtet på mina kurser.

Jag är utbildad lydnadsinstruktör på Hundens hus. Jag har även en bakgrund inom bevakningsbranschen. Agerat som figurant både i övningar och utbildningssammanhang. Jag har en Practitioner utbildning i NLP, för att kunna kommunicera med dig som hundägare, på ett lättsamt sätt.

Jag har erfarenhet av hundar, både egna och andras, sedan 1987. Jag har, på fritiden, hjälpt bekanta med deras hundar. Det skapade en efterfrågan på att jag skulle hålla kurser. Hösten 2007 bestämde jag mig för att börja arbeta med hundar på en professionell nivå.
 

Jag har tränat med klicker sedan 2004. 

7 – 8 juni 2008 var jag på ett två dagars seminarium i klickerträning, i Stockholm, med Kathy Sdao, Certified Applied Animal Behaviorist från Tacoma, Washington och Ken Ramirez, chefstränare och huvudansvarig, för ca 25.000 djur av olika arter, vid Shedd Aquarium, Chicago. 

26 – 27 mars 2011 deltog jag på ett två dagars seminarium, Using Applied Behavior Analysis to become more effective and efficient trainer, i Stockhlom. Lärare var Bob Bailey, Arkansas, USA. Bob har tränat och studerat olika typer av djur, ända sedan 50-talet. 

Den andra läraren var Parvene Farhoody, från New York, USA. Parvene är Certified Pet Dog Trainer, Certified Animal Behaviour Consultant och Certified Dog Behaviour Consultant, med mera är 30 års erfarenhet av hundträning.

April 2018. Certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare. Utbildad vid Dala Hundsevice AB i samarbete med SNWK.

Britt Nyman

Jag är företagets ekonom och administratör. Till mig kan du vända dig med frågor om hemsidan, produkter, kursadministration, senaste nytt osv. Jag har även en Practitioner utbildning i NLP, för att kunna kommunicera bättre med dig som hundägare. 

Jag är uppvuxen med hundar, då min fars stora hobby var jakt. Min första egna hund skaffade jag 1990 tillsammans med Håkan. Det var en schäfer, Devil. Vårandra hund var också en schäfer, Smoggy. Nu har vi en norsk buhund, Akela

Mina förebilder inom hundträningen är Anders Hallgren och Karen Pryor. Anders Hallgrens böcker öppnade en ny värld för mig. Plötsligt fanns det en snäll metod att uppfostra hundar på. Det gick att få både lydiga och glada hundar. 

Klickerträning fascinerade mig från första stund. Karen Pryor, en av de stora inom klickerträningen är min förebild. Jag har tränat med den här metoden sedan 2004. Gjort alla misstag man kan göra! 

7 – 8 juni 2008 var jag på ett två dagars seminarium i klickerträning, i Stockholm, med Kathy Sdao, Certified Applied Animal Behaviorist från Tacoma, Washington och Ken Ramirez, chefstränare och huvudansvarig, för ca 25.000 djur av olika arter, vid Shedd Aquarium, Chicago. 

26 – 27 mars 2011 deltog jag på ett två dagars seminarium, Using Applied Behavior Analysis to become more effective and efficient trainer, i Stockhlom. Lärare var Bob Bailey, Arkansas, USA. Bob har tränat och studerat olika typer av djur, ända sedan 50-talet. 

Den andra läraren var Parvene Farhoody, från New York, USA. Parvene är Certified Pet Dog Trainer, Certified Animal Behaviour Consultant och Certified Dog Behaviour Consultant, med mera är 30 års erfarenhet av hundträning.

April 2018. Certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare. Utbildad vid Dala Hundsevice AB i samarbete med SNWK. 

Hör av dig till oss så berättar vi mera hur vi jobbar och hur vi kan hjälpa just dig

Text: Britt Nyman ©